Bart De Moor

Jeg er uddannet elektroingeniør med en ph.d. fra 1988 i Systemidentifikation fra Katholieke Universiteit Leuven i Belgien. Efter to år som postdoc ved Stanford blev jeg professor i 1991 ved KU Leuven med forskningsaktiviteter i data-drevet matematisk ingeniørvidenskab med primær anvendelse i procesindustri og sundhed (bioinformatik, klinisk beslutningsstøttesystem). Jeg har været med til at etablere otte spinoff-virksomheder indenfor disse områder. Tre gange har jeg været videnskabs- og teknologichefrådgiver for belgiske ministre.

Gennem min deltagelse i mange bedømmelseskomiteer verden over, kan jeg med sikkerhed sige, at jeg beundrer Danmarks Grundforskningsfond: dets høje standard indenfor forskningsvurdering og støtte, dets indflydelsesrige Centers of Excellence, Niels Bohr Professorater samt fondens visionære lederskab og uafhængighed. Alt dette bekræfter fondens omdømme og indflydelse, som jeg ynder at henvise til som en fantastisk rollemodel for forskningsfinansiering, hvor end jeg går.

 

Navn (født) Bart de Moor (1960)
Nuværende stilling Professor, Department of Electrical Engineering, KU Leuven, Belgien
Valgperiode 1. december 2017 – 30. november 2021 (anden periode)
Udpeget af Uddannelses- og forskningsministeriet
Uafhængighed Betragtes som uafhængig
Ekspertise Numerisk lineær algebra og algebraisk geometri, systemidentifikation og kontrol, datavidenskab, maskinlæring, beslutningsstøttesystemer (Health 2.0, Industry 4.0)
Uddannelse Ph.d., Electrical Engineering, KU Leuven, Faculty of Engineering, Belgien
Udvalgte bestyrelses- og udvalgsposter Formand, Alamire Foundation

Formand, Health House

Bestyrelsesmedlem, Flanders Biotech Institute

Medlem af det videnskabelige råd for Wallenberg Artificial Intelligence, Autonomous Systems and Software Program (WASP)

Stipendiat IEEE & SIAM