Fondens 20 års jubilæum

Celebrating 20 Years of Funding Excellent Research

Fredag d. 28.oktober 2011 fejrede Danmarks Grundforskningsfond sit 20 års jubilæum og satte fokus på hvilken forskel 20 års støtte af fremragende forskning har gjort, og hvordan man skaber de b

edste forudsætninger for at nå banebrydende resultater. Samtidig blev de 11 nye Centers of Excellence, der starter d. 1. januar 2012, præsenteret. Alle nuværende og tidligere bevillingshavere og bestyrelsesmedlemmer var inviteret, sammen med en bred gruppe af forskningspolitiske interessenter fra Danmark og udlandet.

Deltagerne havde fornøjelsen af at høre Uddannelsesminister Morten Østergaard, Secretary General Ernst-Ludwig Winnacker, Human Frontier Science Program og Honorary Professor Donald Braben, University College London tale ved jubilæet.

Herudover var der inviteret en vifte af centerledere, der fortalte om deres erfaringer. Lars B. Goldschmidt fra DI og Jens Oddershede fra Danske Universiteter fortalte om deres syn på fonden.

Det var en spændende og festlig dag, hvor deltagerne fik rig mulighed for at kigge både frem og tilbage i tiden, og det er fondens ønske, at jubilæet samtidig har været en anledning til at sætte finansieringen af fremragende forskning i Danmark til diskussion.

I forbindelse med jubilæet offentliggør fonden en ny publikation: 20 års forskning i verdensklasse. Læs mere her.

Præsentationer og billeder fra dagen

Læs fondens publikationen ’20 års forskning i verdensklasse’ her

Dagens program

Uddannelsesminister Morten Østergaards tale

Klaus Bocks præsentation

Ernst-Ludwig Winnackers tale

Donald Brabens præsentation

Dorthe Berntsens præsentation

Jens Hjorths præsentation

Jens Nørskovs præsentation

Thomas Sinkjærs præsentation

Præsentation af 11 nye centre

Billeder fra jubilæet
Nyhedsbrev