DG’s Fotokonkurrence 2020

DG’s Fotokonkurrence 2020

Lukket for indsendelse af fotos – Deadline 1. februar 2020

Via fascination og æstetik har billeder evnen til at åbne op for forskningens verden på indbydende og overraskende vis. Danmarks Grundforskningsfond ønsker at udbrede, hvordan videnskabelige fremskridt hver dag skaber ny viden og udvikler verden omkring os. Dette kan vi gøre ved at fortælle historierne om jeres videnskabelige fremskridt og opdagelser ved hjælp af et foto som en visuel indgangsvinkel.

For tredje år i træk lancerer fonden derfor en fotokonkurrence baseret på fotografiets potentiale som dokumentation og kommunikation af forskning.

Vi inviterer hermed det danske forskningsmiljø til at indsende de bedste billeder til konkurrencen og derigennem bidrage til videnskabelig formidling rettet mod et bredere publikum. I videoen (om sidste års konkurrence) herunder, kan du høre to af konkurrencens dommere fortælle om konkurrencen, og om hvad et godt videnskabfoto skal kunne.

Om deltagelse

Fotoet skal kunne offentliggøres, da et udvalg af indsendte billeder vil blive offentliggjort på DG’s egen hjemmeside og muligvis blive benyttet af et medie eller en mediepartner med fondens godkendelse. Derudover vil de blive distribueret på sociale medier og publiceret i DG’s årsrapport 2019.

Vinderne bliver udvalgt af et panel sammensat af Danmarks Grundforskningsfond. Udover at være en del af fondens årsrapport, så vil vinderne blive interviewet af fonden om deres forskning og forskningen bag fotoet . Artiklerne vil blive udgivet på fondens hjemmeside. Vinderne premieres derudover med en gavekurv.

Vi opfordrer personer fra alle forskningsfelter til at deltage i konkurrencen. Indsendte billeder skal ikke produceres med formålet at ’ligne kunst’, men i stedet frembringe følelser, nysgerrighed og undren, samtidigt med at billedet beskriver en videnskabelig proces eller viser et objekt relateret til forskningen.

Se vinderne af sidste års konkurrence her

Se vinderne af forrige års konkurrence her

Hvornår og hvordan:

 • Indsend dit billede fra nu af og frem til 1. februar 2020 – send til mailadressen photocompetition@dg.dk (Ét foto per person)
 • Ultimo februar 2020 vil dommerpanelet udvælge førstepladsen, andenpladsen og tredjepladsen
 • Indsendte fotos skal have en medfølgende tekst, der kort beskriver motivet og forskningen bag. Teksten må maksimalt være 100 ord.
 • Kun fotos vil blive accepteret (ikke power points, grafiske figurer og lignende)
 • Vinderne offentliggøres i løbet af marts 2020.
 • For at deltage skal fotos tage udgangspunkt i konkret forskning/forskningsprojekter.
 • Fotos, som allerede har deltaget i fondens tidligere fotokonkurrencer, vil ikke blive godtaget til bedømmelse i årets konkurrence.

Vurderingskriterier:

 • I hvilken grad vækker fotografiet følelser hos publikum
 • I hvilken grad fungerer fotografiet som visuel indgang til historien bag et specifikt forskningsresultat
 • Fotografiets æstetiske kvalitet

Panelet:

 • Christine Buhl Andersen, Direktør, Ny Carlsberg Glyptoteket (kommende formand for Ny Carlsbergfondet)
 • Louise Wolthers, Forskningsansvarlig/kurator, Hasselbladstiftelsen
 • Minik Rosing, Professor Statens Naturhistoriske Museum, medlem af DG’s bestyrelse og Louisianas bestyrelse