SPOC får stor EU-pris for verdens hurtigste datasignal

gimage-pngForskere fra Centre for Silicon Photonics for Optical Communications (SPOC) har modtaget den prestigefyldte Horizon-pris på 500.000 Euro (ca 3,7 mio. kr.) for en teknologi, der muliggør optisk datatransmission med ultrahøj kapacitet og med store energi- og omkostningsbesparelser. På billedet ses senior forsker Hao Hu ved prismodtagelsen.

untitledCenterleder Leif Oxenløwe udtaler:
”At vinde denne pris, eller overhovedet at kunne sende et forslag ind, ville ikke være muligt hvis ikke Danmarks Grundforskningsfond havde lagt grunden med en stor bevilling til et grundforskningscenter med vide rammer. Det har gjort det muligt for os at samle trådene og grupper af forskere, så vi pludselig kunne se det store billede, og havde musklerne til at gøre noget ved det.”

Læs mere via DTU

Læs mere via H2020Nyhedsbrev