Keep it moving – DGs arbejde med postdoc-udfordringen

Danmarks Grundforskningsfond finansierer mange af de allerbedste postdocs og vi har et ansvar for, at deres talent kommer samfundet til gavn. Derfor har bestyrelsesformand Liselotte Højgaard, direktør Søren-Peter Olesen og medlemmer af fondens bestyrelse gennem et år drøftet “postdoc-udfordringen” – problemstillingen med de mange postdocs og få faste stillinger på universiteterne med postdocs fra fondens centre. Vi har samlet vores erfaringer på forskellig vis:

Læs publikationen The Post-doc Challenge og feature i DGs Årsrapport 2015

Direktør Søren-Peter Olesen skriver i en feature i Nature’s karrieresektion, at ét postdoc-forløb gavner din karriere og han opfordrer til, at unge forskere tager springet og forfølger bredere karriereveje – fonden har evidens for at det giver stor jobtilfredshed.

Fonden har opsummeret sine erfaringer i 8 konkrete anbefalinger.

Se anbefalinger her og læs kort opsummering af fondens rundbordsmøde med erhvervslivet om postdocmobilitet

 

 Nyhedsbrev