Center of Excellence spin-off lander sin første store ordre

Den danske startup RenCat, der udspringer af Center for Individuel Nanopartikel Funktionalitet (CINF), har udviklet en CO2-neutral brintgenerator, der skal sikre strøm til mobilmaster i lande med ustabil strømforsyning. Den CO2-neutrale brintgenerator kan erstatte de forurenende dieselgeneratorer, der benyttes i områder med ringe strømforsyning som eksempelvis Afrika og Asien.

ChorkendorffTeknikken bag brintgeneratoren er udviklet på Center for Individuel Nanopartikel Funktionalitet (CINF), DTU Fysik, og spin-off virksomheden har netop fået sin første store kunde i udlandet, Grameen Phone, det største teleselskab i Bangladesh.

RenCat er stiftet af centerleder og professor Ib Chorkendorff, ph.d. Morten Godtfred Nielsen og nuværende CEO ved RenCat Debasish Chakraborty.

Se mere via Ledelse IDAG.dkNyhedsbrev