Centerleder Jens Stougaard modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning

Centerleder og professor Jens Stougaard er en af verdens førende molekylærbiologer. Hans publikationer er blandt verdens 1 procent mest citerede inden for ”Plant and Animal Science” og han har siden 2007 været leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Kulhydratgenkendelse og -signalering (CARB). Nu hædres han med Villum Kann Rasmussens Årslegat.

stougaard”Det er utrolig fantastisk at få lov til at formulere sine egne ideer og få lavet et setup, hvor man fører dem ud i livet. Det er det, der driver forskningen og bliver ved med at gøre det interessant at arbejde med. Det er ikke det næste resultat, for det er uforudsigeligt,” udtaler Jens Stougaard.

Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning er på 5 mio. kr. og en af dansk forsknings største individuelle priser. Årslegatet bliver uddelt hvert år som anerkendelse for en særlig værdifuld forskningsindsats.

Villum Kann Rasmussen ønskede med årslegatet at støtte den tekniske og videnskabelige forskning og at give bedre muligheder for kreativt videnskabeligt arbejde til gavn og inspiration for dansk forskning. Modtageren af årslegatet bliver udpeget af VILLUM FONDENs bestyrelse efter indstilling fra et sagkyndigt udvalg. I alt 33 forskere har modtaget årslegatet, siden det blev stiftet i 1987.

Læs mere via Villum FondenNyhedsbrev