Centerleder Poul Nissen tildeles Gregori Aminoff Prisen fra det Kongl. svenske akademi for videnskab

Centerleder-Poul-NissenDet svenske Kungl. Vetenskapsakademien har besluttet at tildele Gregori Aminoffs prisen i krystallografi 2016 til professor Poul Nissen, Aarhus Universitet, og professor Chikashi Toyoshima, University of Tokyo, Japan. Aminoff Prisen er en af akademiets få internationale priser, og blandt tidligere modtagere tæller flere modtagere af Nobelprisen.

Professor Pär Nordlund, formand for priskomiteen for Gregori Aminoff Prisen, udtaler:

”Prismodtagerne har udviklet ny teknologi til at krystallisere og bestemme strukturen af membranproteiner i deres naturlige miljø. Det store gennembrud er, at disse studier har åbnet op for forståelsen af den mekanisme, der transporter ioner gennem cellemembraner, samt strukturelle tilstande, der optræder i dette meget komplekse system. Bestemmelsen af strukturen af membranproteiner har spillet en meget vigtig rolle i udviklingen af moderne lægemidler.”

Professor Poul Nissen er leder af Center for Membranpumper i Celler og Sygdom (PUMPKIN)

Se mere via au.dk

Kungl. VetenskabsakademienNyhedsbrev