Åbning af Center for Music in the Brain (MIB) ved centerleder Peter Vuust

Der var musik i verdensklasse og stor medieinteresse ved åbningen af det nye grundforskningscenter Music in the Brain 5. juni. Med professor Peter Vuust i spidsen skal centret forske i, hvordan musik påvirker hjernen. Peter Vuust og hans hold af forskere kommer til at bruge forsøgspersoner, som skal scannes via de mest moderne hjernescanningsteknikker imens de lytter til musik. På den måde får vi indblik i forskellige spørgsmål som, hvordan hjerneaktiviteten udvikler sig, når vi hører forskellige typer musik, hvorfor vi bevæger os til musik, og hvad det er, der gør, at vi nyder musik.

Se indslag om centret fra TV-Avisen
Denne viden kan bruges i forskellige kliniske sammenhænge, fx til smertelindring og den kan være relevant i forbindelse med Parkinsons, ADHD og autisme.

De mange fremmødte havde rig mulighed for selv at mærke, hvordan musik fra fremragende musikere som Vuust selv, Lars Jansson, Paul Svanberg og et helt celloensemble påvirker følelserne ved fejringen af centeråbningen.

Talere ved åbningen

Øvrig medieomtale:

Musik mellem ørerne

Vuust i P1 morgen

Et nyt center skal forske i ”musik i hjernen”

DJM bag nyt hjerneforskningscenter

MusikkenNyhedsbrev