S.T.A.R.T. HIV behandling allerede ved diagnosticering

S.T.A.R.T. (“Strategic Timing of AntiRetroviral Treatment”) er et randomiseret klinisk studie designet til at fastlægge, hvornår det er mest hensigtsmæssigt at påbegynde behandling af HIV smittede. Centerleder Jens Lundgren repræsenterer en af de fem store forskningsgrupper, der har været involveret i studiet, der inkluderer 4.685 HIV smittede mænd og kvinder fra hele verden.

Studiet viser, at risikoen for AIDS, anden alvorlig sygdom eller død reduceres med 53 % ved påbegyndelse af behandling allerede ved det tidspunkt, hvor en person diagnosticeres med HIV.

Jens Lundgren, PERSIMUNECenterleder Jens Lundgren udtaler, at resultatet er en milepæl i HIV-forskningen og han forventer det vil få betydning for behandlingsguidelines verden over indenfor en meget kort tidshorisont. Der gik da heller ikke lang tid fra pressemeddelelsen om resultatet kom ud i USA til historien landede på forsiden af N.Y. Times

Pressemeddelelse fra the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Læs mere om S.T.A.R.T.

Se omtale i The New York TimesNyhedsbrev