Åbning af Center for Chromosome Stability (CCS) 9.2.2015

Mandag den 9. marts 2015 blev åbningen af det nye Grundforskningscenter Center for Chromosome Stability fejret.

Ustabile kromosomer er den underliggende forklaring på mange af menneskets sygdomme og aldringstegn. Centeret skal forske i, hvad der forårsager ustabile kromosomer og dermed være med til at løse gåden om aldersrelaterede sygdomme.

Interessen for det nye forskningscenter var stor og blandt de mange fremmødte var bestyrelsesmedlemmer fra Danmarks Grundforskningsfond, dekan Ulla Wewer og forskere fra ind- og udland.

Talerne

I sin åbningstale udtalte dekan Ulla Wewer, at det nye center er starten på et nyt powerhouse. Et powerhouse hvor en begavet gruppe forskere med en yderst kompetent og visionær centerleder i spidsen har sat sig for øje at opklare nogle af de allervigtigste forskningsspørgsmål inden for aldring. Formand for Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse professor LiseLotte Højgaard ønskede centerleder Ian Hickson tillykke med centret og sagde, at fonden ser frem til at følge centrets succes. Også institutleder ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin Ole William Petersen bød centret varmt velkommen.

Professor Lene Juel Rasmussen talte om, hvordan CSS vil styrke aldringsforskningen og centerleder Ian Hickson introducerede til visionen for centret. Professor Jan Hoeijmakers var inviteret som keynote speaker til at tale om den helbredsmæssige betydning af et stabilt arveanlæg og dr. Eva Hoffmann rundede talerækken af med at beskrive sammenhængen mellem ustabile kromosomer og infertilitet hos kvinder.

Receptionen

Ved den efterfølgende reception gik snakken lystigt blandt de mange fremødte.Nyhedsbrev