Proteiners tredimensionelle struktur kan nu analyseres med ny matematisk metode

Fire DG Centres of Excellence ved Aarhus Universitet har i samarbejde udviklet en matematisk metode til at analysere proteiners tredimensionelle struktur. Den nye metode kan blive et vigtigt værktøj i udviklingen af nye lægemidler, og den er et skridt på vejen til at løse det såkaldte foldningsproblem, som videnskaben har tumlet med i et halvt århundrede.

Jørgen Ellegaard Andersen, leder af Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM), har stået i spidsen af udviklingen af metoden, som er sket i tæt samarbejde med tre andre grundforskningscentre på Aarhus Universitet: Center for DNA Nanoteknologi (CDNA), Center for Uopløselige Proteinstrukturer (inSPIN) og Center for Membranpumper i celler og sygdom (PUMPkin).

Se mere via QGMs hjemmeside (på engelsk)

Læs den videnskabelige artikel herNyhedsbrev