Tidligere centerleder og professor Eugene Polzik får Dansk Magisterforenings forskningspris

Tidligere centerleder og professor Eugene Polzik fra Center for Kvanteoptik (Quantop) (2001-2012) får Dansk Magisterforenings forskningspris for naturvidenskab og teknik for sin banebrydende og nytænkende forskning.

I indstillingen af professor Eugene Polzik fremhæver kollegaerne hans banebrydende opdagelser indenfor kvantemekanikken:
”Eugene Polziks forskning inden for feltet kvanteinformation udnytter kvantemekanikkens mærkværdigheder til at lave ting, som er umulige ifølge en mere klassisk logik. Eugene Polzik har bidraget afgørende til at sætte Danmark på verdenskortet inden for kvanteinformation og er en fornem repræsentant for det bedste af dansk og international grundforskning.”

Eugene Polzik var blandt en af de første, der havde succes med at overføre kvantemekanisk information over store afstande, såkaldt teleportation.

læs mere via Dansk Magisterforenings hjemmeside

læs mere via Niels Bohr Institutets hjemmesideNyhedsbrev