Bestyrelsesmedlem og professor, dr. phil. Birgitte Possing tildeles Dansk forfatterforenings faglitterære pris 2014

Den 21. november uddeler Dansk Forfatterforenings gruppe af fagbogsforfattere årets fagbogspris for 41. gang. Prisen, der er på 60.000 kr. og er finansieret af Kulturstyrelsen, blev tildelt første gang i 1973, og den gives til forfattere, der formidler et kompliceret materiale for et bredt publikum.

Professor, dr. phil. Birgitte Possing tildeles prisen for sit forfatterskab, der ud fra nye faglitterære vinkler på den biografiske genre har vist, hvordan biografier om politikere, intellektuelle, kulturpersonligheder og oprørere af begge køn afspejler vores måde at tænke kulturhistorien i forskellige lande. Med sin særlige vægtning af biografier om kvinder har hun oven i købet været med til at få flere kvinder skrevet ind i historien og at skabe dem et seriøst funderet, positivt eftermæle.

Prisoverrækkelsen finder sted ved en reception hos Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, 1401 København K, fredag den 21. november, kl. 16-18.

Se Dansk Forfatterforenings pressemeddelelse herNyhedsbrev