Centerleder Jørgen Christensen-Dalsgaard indvier nyt dansk teleskop på Tenerife

Det første teleskop i det danskledede teleskopnetværk SONG blev officielt indviet den 25. oktober 2014 på Tenerife. Dermed gik startskuddet til et verdensomspændende stjerneforskningsprojekt, der vil bringe os endnu tættere på stjernerne og på at finde jordlignende planeter.

Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard er centerleder Center for Stellar Astrofysik (SAC) og overordnet leder af SONG. Han er meget begejstret for, at det nye teleskop på Tenerife nu er taget i brug og allerede er godt i gang med at levere enestående videnskabelige resultater. ”Det er fantastisk, at vi i dag står med et nyt, topmoderne teleskop, der trods tekniske udfordringer og forsinkelser har holdt budgettet, og ikke mindst, at det har vist sig at kunne levere lige præcis det, vi havde en vision om, da vi startede projektet. Vores viden om stjerner og exo-planeter har forandret sig meget de senere år, og alligevel kan vi konstatere, at vi så rigtigt, da vi designede de videnskabelige mål for SONG-projektet – det kan vi være vældig tilfredse med”, siger Jørgen Christensen-Dalsgaard.

Professor og direktør for Danmarks Grundforskningsfond Thomas Sinkjær var med ved indvielsen. Sinkjær roste SONG-projektet for at være ambitiøst og visionært og for at bygge på tæt samarbejde mellem flere universiteter.

”At ville bygge et globalt netværk af teleskoper, dét er i sandhed ambitiøst, og et eksempel på, at hvis vi forener kræfterne, kan vi nå til himlen – og endda længere”, sagde Thomas Sinkjær.

Læs mere via Aarhus universitets hjemmeside

Se præsentationsvideo

Mere om SONGNyhedsbrev