Fødselsvægt påvirker risiko for psykisk sygdom

Et samarbejde mellem forskere på fra Center for Social Evolution og Yale University i USA støtter en teori om, at der er en generel sammenhæng mellem babyers vægt og størrelse ved fødslen og risikoen for, at de senere udvikler psykiske sygdomme som skizofreni eller forskellige former for autisme. Forskningsresultatet er nu publiceret i Proceedings of the Royal Society.

”Vores center har mest til formål at udvikle og afprøve evolutionære teorier om, hvordan konflikter på gen-niveau kan true selv de smukkeste samarbejdsformer, som naturen har frembragt. Det er ikke overraskende, at mennesker også er en del af denne virkelighed, og at indsigt i vores biologiske evolution kan give os vigtig forståelse for vores sårbarhed for bestemte sygdomme,” siger Jacobus Boomsma fra grundforskningscentret.

Læs mere via Københavns universitets hjemmeside

Læs artiklen i Proceedings of the Royal SocietyNyhedsbrev