Nu kender vi Arktis genetiske forhistorie

Arkæologien har vist os, at en række forskellige kulturer har været i stand til at overleve i Alaskas, Canadas og Grønlands barske natur gennem flere tusinde år. Hidtil har vi i den sammenhæng imidlertid ikke vidst hvor menneskene kom fra, om de kom til Arktis i flere indvandringsbølger, hvornår de kom, hvem de var beslægtet med og hvem man kan kalde Arktis’ oprindelige folk.

Under ledelse af Grundforskningscenter for GeoGenetik på Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet er der blevet gennemført et omfattende DNA-studie, som nu giver os svaret på flere af spørgsmålene. Resultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Science.

læs mere via Københavns universitets hjemmesidelæs artiklen i ScienceNyhedsbrev