Dyr og planter i troperne rammes af klimaforandringer. Professor Carsten Rahbek publicerer i Science

Det er ofte smeltende gletsjere og polarområder, der trækker overskrifter, når der diskuteres klimaforandringer,men når det kommer til at bevare verdens biodiversitet,

er dyr og planter i troperne mindst lige så udsatte. Her vil ændringer i nedbør og temperatur føre til et klima, der ikke kan sammenlignes med andre steder på Jorden i dag. Det viser nye undersøgelser fra Center for

Makroøkologi, Evolution og Klima i samarbejde med Det Naturhistoriske Museum i Madrid i Spanien. De nye forskningsresultater giver en langt mere nuanceret forståelse af de forskellige dimensioner af klimaforandringer og deres betydning for biodiversitet end hidtil antaget. Resultaterne offentliggøres nu i det internationale anerkendte tidsskrift Science.

Læs mere her (Københavns Universitet)Nyhedsbrev