Store istidsdyr uddøde pga. ændret vegetation efter klimaforandring

Det var klimaet, der efter seneste istid tog livet af mange af de store pattedyr, eksempelvis mammutten, vildhesten, steppebisonen og det uldhårede næsehorn. Men hvad var det mere præcist ved klimaet, der førte til denne masseuddøen? Forskerne

har hidtil manglet ”the smoking gun” – det endegyldige bevis – i denne mere end 10.000 år gamle ”drabssag”. Men nu er den fundet. I maveindholdet fra permafrosne uldhårede næsehorn og i et utal af sedimentprøver fra hele Arktis. Det afslører professor Eske Willerslev fra Grund-forskningscenter for GeoGenetik ved Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet i en ny artikel i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature.

Læs pressemeddelelsen på KU´s

hjemmesideNyhedsbrev