Eksperimentel astropartikelfysik-gruppe ved Discovery Center officielt tildelt status af fuldt medlemskab af IceCube-samarbejdet

Det såkaldte IceCube Neutrino Observatorium, der er bygget ned i isen 2.5 km direkte under den geografiske sydpol er verdens største og mest følsomme ‘teleskop’ for høj-energetiske neutrinoer. Med i alt 1 kubikkilometer af instrumenteret is er det den største partikeldetektor i verden. Dette helt unikke eksperiment har en bred forskningsprofil: fra søgning efter høj-energetiske neutrinoer fra de mest voldsomme astrofysiske begivenheder i universet (såsom Gamma-stråle glimt, eksploderende supernovaer, aktive galaktiske centre) til fundamental fysik som f.eks. kvantemekaniske neutrino-oscillationer og mørkt stof. En ny eksperimentel astropartikelfysik-gruppe ved Discovery Center, ledet af nyligt ansatte Forskningslektor Jason Koskinen, blev officielt tildelt status af fuldt medlemskab af IceCube-samarbejdet d. 10/10 2013, således deltager Danmark i dette nye projekt, side om side med USA, Tyskland, Sverige, Belgien, Schweiz, Japan, Canada, New Zealand, Australien, Storbritannien og Korea.Nyhedsbrev