Jørgen Christensen-Dalsgaard tildelt Carlsbergfondets Forskningspris

Centerleder ved Danmarks Grundforskningsfonds Center for Stellar Astrofysik og professor ved Aarhus Universitet, Jørgen Christensen-Dalsgaard, er blevet tildelt Carlsbergfondets Forskningspris inden for naturvidenskab. Prisen uddeles efter indstilling fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og blev overrakt d. 17. september.

I begrundelsen hedder det, at Christensen-Dalsgaard er en ledende personlighed i international forskning inden for stjerners fysik, studiet af deres struktur og udvikling, herunder relationen mellem stjernernes egenskaber og de specifikke egenskaber ved planeter i kredsløb omkring stjernerne.

Det fremhæves at Christensen-Dalsgaard har bidraget væsentligt til NASA’s Kepler Mission, hvis mål er at finde jordlignende og beboelige planeter omkring nærtliggende stjerner. Han er desuden blevet involveret i NASA’s kommende planetmission TESS.

Med prisen følger 1 mio. kr., hvoraf 250.000 kr. en personlig hædersbevisning og de resterede 750.000 kr. er støtte til et forskningsprojekt.

Læs mere på Carlsbergfondets hjemmesideNyhedsbrev