Kim Guldstrand Larsen tildelt CAV Award 2013

Datalogiprofessor Kim Guldstrand Larsen, ved Aalborg Universitet er blevet tildelt den prestigefyldte CAV Award i 2013 for sin fremragende forskning inden for modellering, simulering og verifikation af såkaldt tidskritiske edb-systemer og for udvikling af værktøjet UPPAAL. Udover æren består prisen af $ 10.000. Kim Guldstrand Larsen får prisen sammen med Paul Pettersson fra Mälardalen Universitet og Wang Yi fra Uppsala Universitet. Det er første gang, at prisen går til forskere uden for Nordamerika.

Værktøjet UPPAAL er et automatisk analyseværktøj, der i modsætning til andre systemer, anvendes på designtidspunktet, hvilket gør det muligt tidligt i udviklingen at beregne, om systemet vil fungere korrekt. UPPALL har vundet stor udbredelse og har allerede været anvendt ikke blot af danske virksomheder som Novo Nordisk og Terma, men også af store udenlandske virksomheder som Toyota, Bosch og General Motors.

Kim Guldstrand Larsen er til dagligt leder af den danske del af Danmarks Grundforskningsfonds Dansk-Kinesiske center IDEA4CPS og leder af Aalborg Universitets Center for Indlejrede SoftwareSystemer (CISS).

Læs mere på Aalborg Universitets hjemmesideNyhedsbrev