700.000 år gammel hest får sin arvemasse kortlagt

DANSK DNA-VERDENSREKORD

Det er intet mindre end en verdensrekord indenfor dna-forskning, som forskere på Grundforskningscenter for GeoGenetik på Statens Naturhistoriske Museum på Københavns Universitet har præsteret. De har kortlagt den hidtil ældste arvemasse fra et fortidsvæsen nogensinde. Det er sket ved at dna-sekventere og analysere arvemassen i knoglerester fra en nedfrossen canadisk hest, der levede for ca. 700.000 år siden. Ved at sammenligne med dna-prøver fra bl.a. nulevende heste har forskerne opstillet en genetisk tidslinje for hesten, som fortæller, hvordan den har udviklet sig gennem historien. Det er ikke sket før. De opsigtsvækkende forskningsresultater offentliggøres nu i det internationale videnskabelige tidsskrift Nature. Det er Danmarks Grundforskningsfond, der har støttet projektet økonomisk.

Læs mere herNyhedsbrev