ERC bevilling til forskning i livets oprindelse

Nordic Center for Earth Evolution (NordCEE) postdoc Ernest Chi Fru baseret ved Stockholm Universitet er blevet tildelt et European Research Council (ERC) Starting Grant til forskning i arsenik speciering forbundet til oprindelsen af liv. Bevillingen er på knap 1.5 millioner Euro og løber over en femårig periode.

I projektet vil Fru undersøge udbredelsen af arsenik i verdens oceaner for to til tre milliarder år siden, og hvordan arsenik har påvirket evolutionen af liv. Udover at øge vores viden om evolutionen af liv her på jorden, vil forskningen også være relevant for astrobiologi og studiet af hvordan liv kan opstå på andre planeter, der minder om jorden.

Desuden vil forskningen forklare dannelsen af sedimenter med høje arsenik koncentrationer, der i dag er kilden til arsenik kontaminering af grundvand, som påvirker millioner af mennesker i dele af Asien, Syd- og Nordamerika og Afrika.

For yderligere information se Stockholm Universitets hjemmeside (på engelsk)Nyhedsbrev