SAC-forskning publiceret i Nature

De computermodeller, der er blevet brugt til at forklare stjerners livscyklus, er ikke korrekte viser ny forskning fra Center for Stellar Astrofysik (SAC).

Gennem observationer af en samling ældgamle stjerner i en såkaldt kuglehob, med teleskopet Very Large Telescope har forskere ved SAC vist, 70 % af de stjerner, som var i den døende fase ikke følger den forventede livscyklus. Det betyder, at astrofysikere nu skal finde en ny model for stjerners sene udvikling.

Tidligere har man antaget, at stjerner på størrelse med vores egen sol afslutter deres liv med at udstøde deres yderste gaslag ud i rummet. Men det har forskningen fra SAC, der netop er blevet publiceret i det anerkendte tidsskrift Nature, nu vist ikke altid er tilfældet.

Læs mere på Aarhus Universitets hjemmesideNyhedsbrev