Center for Kvantegeometri af Modulirum og Tsinghua Universitetet i Kina indleder samarbejde

Ved en officiel ceremoni i Kina underskrev Centerleder for Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM), Jørgen Ellegaard Andersen en samarbejdsaftale med Professor Shing-Tung Yau, Direktøren for Mathematical Sciences Center ved Tsinghua Universitetet i Beijing, Kina.

Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM) og Mathematical Sciences Center ved Tsinghua Universitetet i Kina er hermed officielle samarbejdspartnere. Aftalen er en aftale om forskningssamarbejde som inkluderer udveksling af både yngre og etablerede forskere såvel som afholdelse af fælles konferencer.

Tsinghua Universitetet er den højestrangerende kinesiske forskningsinstitution i anerkendte internationale opgørelser og dets samarbejdspartnere tæller også Mathematical Institute ved Oxford Universitet og Department of Mathematics ved University of California, Berkeley, som begge er kontraktlige partnere med QGM.

Ceremonien afholdt d. 29. maj 2013 i Beijing inkluderede også underskrivelsen af flere andre samarbejdskontrakter mellem Mathematical Tsinghua Universitetet og internationale matematiske forskningsinstitutioner, bl.a. fra Harvard, Berkeley, Chicago, Stanford, Columbia, Duke, Cambridge, Oxford og Tokyo.

Mathematical Sciences Center, Tsinghua University

Liste over partnerinstitutioner hos MSC, TsinghuaNyhedsbrev