Analyser af havbunden dokumenterer særdeles effektive bakterier

Et internationalt forskningsteam ledet af professor Ronnie Glud fra Nordic Center for Earth Evolution (NordCEE) ved Syddansk Universitet har offentliggjort de første videnskabelige resultater fra bunden af verdens dybeste havområde Marianergraven.

Resultaterne der er offentliggjort i tidsskriftet ”Nature Geoscience” viser, hvor meget ilt havbunden i Marianergraven bruger. Iltforbruget fortæller, hvor meget af det organiske materiale der omsættes af bakterier.

Forskernes analyser dokumenterer, at der på havets dyb findes et mikrobielt liv med særdeles effektive bakterier – selvom miljøet er ekstremt ugæstfrit med et tryk, der er næsten 1.100 gang højere end på havoverfladen.

Læs hele omtalen på Syddansk Universitets hjemmesideNyhedsbrev