Banebrydende viden om cellers kalciumpumper publiceret i Nature

Når dyr og planter bliver udsat for påvirkninger som bakterieangreb, lugte og kulde, strømmer der kalciumioner ind i cellerne. Ved hjælp af kalcium får cellerne et signal om, hvad der foregår udenfor, men da høje koncentrationer af kalcium er giftigt for cellerne, skal det hurtigt pumpes ud igen.

Nu viser forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet i grundforskningscentret PUMPkin, at en kalciumpumpe i cellens ydre membran afpasser pumpehastigheden meget præcist efter kalcium-koncentrationen. Forskningsresultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Nature af forskere fra Centre for Membrane Pumps in Cells and Disease – PUMPKIN.

Læs pressemeddelelsen på AArhus Universitets hjemmesideNyhedsbrev