Professor Maksim Kontsevich modtager ny pris indenfor teoretisk fysik

Ny pris indenfor teoretisk fysik er i 2012 givet til QGM-professor Maksim Kontsevich for sine talrige bidrag til, at interaktionen imellem moderne teoretisk fysik og matematik har nået nye højder, herunder for udviklingen af homologisk spejlsymmetri og studiet af ‘wall-crossing’-fænomener.

Kontsevich arbejder til daglig ved IHÉS, Paris og er en del af Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM). Denne pris (The Fundamental Physics Prize) er den mest indbringende akademiske pris i verden på 3 mio. amerikanske dollar pr. prismodtager og blev etableret af Milner-fonden i 2012. — Endvidere er Maksim Kontsevitj optaget i den komite som skal uddele prisen næste år.

Læs artikel i New York Times (engelsk)

Læs mere på prisuddelingens hjemmeside (engelsk)Nyhedsbrev