Leonides Zervas pris går til kemiker ved et Center of Excellence

Hvert andet år uddeler Det Europæiske Peptideselskab deres Leonides Zervas pris. I år går prisen til Knud J. Jensen, der er gruppeleder ved Center for Kulhydratgenkendelse og -signalering (CARB) og professor ved Kemisk Institut på Københavns Universitet.

Knud J. Jensen modtager prisen ved åbningsceremonien under det 32. European Peptide Symposium den 2. september, 2012. Det er kun anden gang i prisens 25-årige historie, at Zervasprisen er gået til en dansker.

Læs hele pressemeddelelsen på Københavns Universitet hjemmeside

CARB gør sig også gældende inden for andre områder af centrets forskning. Forskere fra centret offentliggør deres seneste resultat i det anerkendte tidsskrift PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Artiklen beskriver første skridt til forståelse af, hvordan planter skelner nyttige mikroorganismer som kvæfstofbindende rhizobium bakterier fra sygdomsfremkaldende bakterier og svampe.

Læs artiklen her (Available in English)Nyhedsbrev