Kronik af Svend Erik Larsen

Svend Erik Larsen er dr.phil. og professor i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet og medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse.

Den 8. juni 2012 bragte Weekendavisen en kronik af Svend Erik Larsen under titlen ‘Bureaukratiet er den største udfordring’.

Kronikken indledes:

Massemedier eller masseturisme omfatter et meget stort flertal af befolkningen. Men universitetet bliver ikke til et masseuniversitet, fordi antallet af studerende er øget siden 1960erne. Det vil altid omfatte et begrænset udsnit af befolkningen, og kun få fortsætter som forskere.

Vi har derimod et breddeuniversitet. Det er bredt, fordi universitetet i et moderne samfund har bredere funktioner gennem forskning og uddannelse end før cirka 1960, da internationalisering og viden blev nøgleord for samfundsudviklingen.

Download hele kronikken herNyhedsbrev