Overraskende ny mekanisme til regulering af genekspression

Nye forskningsresultater har løftet sløret for en ny funktion i regulering af genekspression hos et protein, der ellers er kendt for at spille en rolle for funktionen af neuroner. Videre analyser af dette proteins virkemåde kan på længere sigt føre til forståelse af, hvordan neurologiske defekter kan opstå som følge af abnormiteter i dette protein.

Sammen med forskere fra USA og Tyskland har Centre for mRNP Biogenesis and Metabolism undersøgt et protein, Nab2, der findes i almindeligt bagegær. Studierne fra gærcellerne kan muligvis fortælle noget om, hvordan menneskeproteinet fungerer, og derfor i det lange perspektiv give information om, hvordan ændringer i genekspression kan medføre neurologiske defekter. Forskningsresultaterne er lige blevet publiceret online i det prestigiøse amerikanske tidsskrift Molecular Cell.

Læs centrets pressemeddelelse herNyhedsbrev