Prestigefyldt norsk fysikpris til Mogens Høgh Jensen fra Center for Modeller af Liv

Professor Mogens Høgh Jensen fra Danmarks Grundforskningsfonds Center for Modeller af Liv har vundet den prestigefyldte Gunnar Randers’ Forskningspris for  2011. Gunnar Randers’ Forskningspris uddeles hvert andet år for enestående forskning i condensed matter physics. Prisen overrækkes af HKH Kong Harald af Norge til Mogens Høgh Jensen ved en ceremoni ved Institutt for Energiteknikk i Kjeller i maj 2011 sammen med 100.000 norske kroner.

Prisen gives til Mogens Høgh Jensen for hans banebrydende forskningsresultater indenfor moderne fysik, herunder faseovergange, kaosteori, turbulens og komplekse systemer. Mogens Høgh Jensen har desuden haft et mangeårigt samarbejde med norske forskningsmiljøer indenfor området.

Læs mere om uddelingen her

Læs mere om Mogens Høgh Jensen her

Læs mere om Center for Modeller af Liv herNyhedsbrev