Helt ny måde for bestemmelse af de fundamentale parametre for teorien af stærke vekselvirkninger

Professor Poul Henrik Damgaard, leder af Discovery Centerets teorigruppe og medlem af centerets styrekomite’ har lige publiceret ‘Microscopic Spectrum of the Wilson Dirac Operator’ i det prestigefyldte Physical Review Letters.

I artiklen beskriver han og to medarbejdere opdagelsen af en ny forbindelse mellem svingningerne af de kvarker der opbygger de kolliderende protoner i CERN’s Large Hadron Collider (LHC) og uendeligt store matricer. Resultaterne giver en helt ny måde for bestemmelse af de fundamentale parametre for teorien af stærke vekselvirkninger. Arbejde på Discovery Center vil nu fokusere på at udbygge disse resultater til en endnu mere detaljeret og præcis beskrivelse af vekselvirkningerne mellem kvarker ved LHC.

Artiklen kan findes på engelsk herNyhedsbrev