Nyt opslag til Graduate Research Fellowship Nordic Research Opportunity 2011 i samarbejde med NSF for Centers of Excellence

Igen i år har Danmarks Grundforskningsfond fornøjelsen at annoncere the Nordic Research Opportunity i samarbejde med National Science Foundation (NSF). Programmet giver mulighed for at amerikanske elite ph.d.-studerende finansieret under NSFs Graduate Research Fellowship Program kan komme på ophold hos fondens Centers of Excellence i 2-12 måneder. Opslaget (Dear Colleague Letter) kan ses her. Ansøger skal i år have minimum ét års anciennitet fra graduate school for at kunne søge.

De amerikanske ph.d. studerende, der kan komme i betragtning, er Graduate Research Fellows, der allerede har modtaget det prestigefyldte stipendium fra NSF til at dække tre års støtte, der typisk leder til en ph.d. grad. Blandt tidligere Graduate Research Fellows findes adskillige Nobelprismodtagere. Alle fagområder, der støttes af NSF kan søge. Læs mere her.

Der er tale om et enkelt og gennemskueligt samarbejde med en beløbsramme stor nok til at finansiere op til ca. ti Graduate Research Fellows i en periode på 2-12 måneder i løbet af 2011. Fra NSFs side gives der – udover det eksisterende stipendium – støtte til rejseomkostninger. Fra Danmarks Grundforskningsfonds side gives der en supplerende bevilling til de pågældende centre til dækning af den enkelte fellows merudgifter i Danmark, samt til driftsomkostninger til forskning og uddannelse.

Det er den enkelte Graduate Research Fellow, der er ansvarlig for at etablere kontakten til det danske værtsmiljø og ansøge hos NSF, men fonden opfordrer til at udnytte denne mulighed for at styrke internationaliseringen ved at kontakte amerikanske samarbejdspartnere for at høre nærmere om mulighederne for at modtage en Graduate Research Fellow.

For mere information, kontakt venligst forskningskonsulent Marie-Louise Munch på mlm@dg.dk eller tlf. 33 18 19 53.Nyhedsbrev