Jacobus Boomsma publicerer i “Science”

Jacobus Boomsma og kolleger fra Center for Social Evolution har studeret gøge-adfærd, hvor dyr får andre arter til at passe deres unger. Det er tilfældet med den sjældne og smukke sommerfugl, ensianblåfugl, som med sin tiltrækkende duft får røde stikmyrer til at slæbe sommerfugle-larverne hjem til myreboet med fatale konsekvenser for kolonien. Men nogle af værtsmyrerne går til modangreb ved at ændre på deres egen duft, så de kan genkende den ellers så vellugtende, indtrængende fjende. Studiet, som nu skaber international opmærksom med offentliggørelsen i det ansete videnskabelige tidsskrift Science, er et af de første og mest detaljerede, som bekræfter den evolutionære teori om co-evolutionære ”hotspots” og ”coldspots”.

Læs pressemeddelsen om artiklen herNyhedsbrev